TAEKWONDO

El TAEKWONDO és un art marcial modern d'origen coreà desenvolupat al segle 20. Es destaca per la varietat i l’espectacularitat de les seves tècniques de puntada, i actualment és una de les arts marcials més conegudes. És un art marcial modern, encara que es basa fonamentalment en arts marcials molt més antigues com el “kung fu” o “wu shu” xinès en algunes de les seves tècniques a mà oberta, el “taekkyon” coreà en la seva metodologia de “pateo” i en el “karate-do” okinawense i japonès, en els seus cops de puny i mà tancada, sistema de graus i uniforme.Significat
:
태: Tae: acció dempeus (puntada)
권: Kwon: acció de mà (puny)
도: Do: ment

Científicament, com tota art marcial tradicional és un mètode per generar poder utilitzant la ment i el cos, basant-se en les lleis newtonianes que ensenyen com generar el màxim d'energia en cada acció. És així com el Taekwondo és considerat una de les millors alternatives esportives per a la formació integral de l'individu, ja que, complementa a través de les diferents tècniques un individu capaç i amb una gran disciplina.

El Taekwondo com a exercici físic té gran influència en el desenvolupament del creixement dels nens i en les condicions de salut dels joves i majors, constituint el tipus d'educació que apunta a formar un home harmonitzat en intel•ligència, emoció i voluntat, mitjançant accions físiques. Per la seva banda, el Taekwondo com a instrument de l'educació, estableix el propòsit de la seva pràctica: fer del practicant un veritable ésser humà, això és, millorar la salut mental i la condició física de l'home, havent de comprendre els principis de les tècniques orientades a la pau i a millorar l'adaptabilitat a una vida humana.

Contribució del Tae-kwon-do en el procés formatiu dels nens i nenes:
1- Exercita la concentració i la disciplina, creant hàbits que ajudaran al nen en els seus estudis i tasques.
2- Genera el respecte i educació, fent amb que el nen/a sigui més comprensiu, tingui millor control personal, i crea actituds positives cap als altres.
3- La conquesta de la confiança i seguretat en si mateix farà amb que el nen/a se senti segur i amb confiança de les seves possibilitats en diferents situacions de la seva vida quotidiana.
4- Millora de la seva forma física, oferint al seu cos resistència, increment d'energia, estímuls, flexibilitat, reflexos i motricitat, que milloraran el seu estat físic i afavoriran al seu desenvolupament.Manel Ribot

Cinturó Negre 8è DAN (mestre, jutge i àrbitre per la Fed. Esp. Taekwondo)

+ de 25 anys d’experiència ensenyant Taekwondo i defensa personal.

Vàries vegades campió del món, Europa i Espanya (membre de la Selecció Espanyola de Taekwondo)

Participant dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Especialista i coreògraf d’Arts Marcials.
federacio catalana de taekwondo
federacio catalana de judo
Avís legal